Mijn favoriete maaltijdvervanger / Gast blog van Annemiek Nieborg

Natuurlijke en Gezond Maaltijdvervangers

Ik ben op zoek gegaan naar een ontbijt wat supersnel  klaar is, veel voedingsstoffen bevat en goed smaakt. En niet te vergeten: handig mee te nemen is, als je haast hebt. Ik kwam uiteindelijk uit op een superfood maaltijdvervanger. Let op; een maaltijdvervanger gemaakt van echt voedsel is niet te verwarren met afslank shakes waarin vaak veel suikeralcoholen of kunstmatige zoetstoffen, ranzige vetten en vulstoffen zitten.

Mijn doel is dan ook om mijzelf te voeden en niet om gewicht te verliezen. Het aanbod van proteïne poeders en afslank shakes is groot, maar een whole food ( natuurlijk voeding )  maaltijdvervanger bleek een naald in een hooiberg te zijn. Na lang zoeken vond ik uiteindelijk een aantal maaltijdvervangers die gemaakt zijn van echt, hoogwaardig, eten. Ik deel de resultaten van mijn zoektocht graag met je. Mijn maaltijdvervangers moesten aan een aantal eisen voldoen:

 • gemaakt van ‘whole food’

 • geen soja (want vaak genetisch gemanipuleerd en plantaardig oestrogeen)

 • weinig suikers. Geen zoetstoffen

 • Goeie smaak en textuur

 • Liefst biologisch

Uiteindelijk heb ik er 3 gevonden en getest. De resultaten deel ik graag:

Plant head ontbijtsmoothie, maaltidvervangen, whole food, superfood

1) Real Meal van Plant head

Deze grote pot met poeder bestaat uit een mix van plantaardige eiwitten (o.a. uit bruine rijst, hennep en cranberry). Verder bevat het een zeer brede mix van zaden, groenten, fruit, knollen, bladeren, grassen en zeegroen. Je hebt er 2 flinke scheppen van nodig. Het voordeel van deze is dat het goed vult, door de grote hoeveelheid poeder. Er wordt aangeraden om de shake aan te lengen met 0,33 liter (plantaardige) melk. Ik vond de shake dan nog veel te dik. Bij 0,5 liter vond ik het een goeie substantie hebben (de dikte van een milkshake). Plant head bevat voor het grootste deel biologische ingrediënten. Ik heb de smaak ‘vanille’ getest, maar chocoladesmaak is ook verkrijgbaar. De shake heeft de structuur van een dikke milkshake. De smaak is lichtzoet (gezoet met steviablad) en vanilleachtig. Ik vind hem erg goed drinkbaar.

SMAAK: 7,5

TEXTUUR: 7,5

VULLEND: 8

PRIJS PER MAALTIJD: 2,04 per maaltijd

 • Prijs € 30,71Opent in een nieuw venster voor 1050 gram.

 • Porties: 15 per verpakking

 • Proteine: 30 gram

Ambronite vloeibaar ontbijt superfood maaltijdvervanger whole food2) Drinkable Supermeal van Ambronite 

Dit is 1 van mijn favorieten. Vooral vanwege de smaak. De lobbige groene shake proeft lichtzoet en heeft de smaak van banaan (ook verkrijgbaar in neutraal, bessen en appel&gember smaken). De shake bevat 18 real food-ingredienten en +40 voedingstoffen. Ik maak 2 scheppen poeder aan met 400 ml. havermelk. Voor een echte maaltijd gebruik je 2 scheppen. Voor een tussendoortje 1 schep.

Het lekkerste is om hem in de blender te doen, dan kun je nog een handje bessen en/ of een bevroren banaan toevoegen. Yum. Er zijn wat suikers toegevoegd aan dit ontbijtproduct; in de vorm van kokosbloesemsuiker en agavesiroop.

Ambronite was voorheen alleen te importeren vanuit het buitenland. Door de hoge verzendkosten was dit een dure grap. Nu is het gelukkig ook verkrijgbaar bij 1 partij in Nederland! Puur Nordic Een ander voordeel is dat ze slechts €3,90 verzendkosten rekenen.

SMAAK: 8

TEXTUUR: 8

VULLEND: 8

PRIJS PER MAALTIJD: 2,49 per maaltijd (momenteel 20% korting, dus 1,95 per maaltijd)

Ambronite is te koop in Nederland bij www.puurnordic.com

4 verschillende smaken: Original, banaan, bessen en gember & appel

marcomeal van macrolife superfood maaltijdvervangerMacro Meal van Marco Life

Deze maaltijd komt in zakjes van 1 portie. Hij is beschikbaar in de smaken vanilleen chocolade Ik heb de smaak vanille getest (zie je een patroon?;-)). De smaak is laagdrempelig en lekker. Om sommige superfoods te kunnen waarderen, moet je bijna een nieuw smaakpallet aanschaffen. Dat is bij deze mix niet zo. De smaak is romig en zacht. Deze shake is het dunst en vond ik het minst lang vullen. De ingrediënten zijn divers: o.a. kokosnoot olie poeder, aloe vera, probiotica, maca, tarwegras poeder en blauwe bes. De shake is verrijkt met vezels en enzymen. Een weelde aan voedingsstoffen, dat wel.

SMAAK: 7

TEXTUUR: 8

VULLEND: 6

PRIJS PER MAALTIJD: 1,73 per maaltijd

Macrolife Naturals is te koop bij www.iherb.com

 • Prijs € 1,73 per zakje van 40 gram.

 • Porties: 1 per verpakking

 • Proteine: 25 gram per maaltijd

De winnaar

 1. Ambronite met een 8

 2. Plant Head met een 7,6

 3. Macro Meal met een 7

Ambronite drinkable supermealVoor mij komt Ambronite als winnaar uit de bus, ondanks de wat hogere prijs. Dit is een shake die niet gaat vervelen, goed vult en lekker ruikt en smaakt. Ook vind ik het fijn dat het poeder in een handige stazak is verpakt en niet in zo’n mega plastic emmer, zoals de Plant Head Meal die op een goede 2e plaats komt.

Gast Blog van Annemiek Nieborg 

social position

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *