Gastblog van Sjamama : Chaga Extract & Naaldboom Extract

SJAMAMA TEST MOOIE PRODUCTEN VAN PUUR NORDIC

Hoe het kwam weet ik niet, maar opeens dacht ik weer aan chaga! Ik heb er een tijd geleden over geschreven. Mijn chaga haalde ik toen via Ebay uit de noordelijke staten van de VS. Na een aantal maanden chaga te hebben gebruikt, stopte ik er mee. Waarom eigenlijk? Misschien omdat er andere dingen op mijn pad kwamen.

Maar nu zong er dus een woordje in mijn hoofd: chaga! Ik ging eens aan het browsen en kwam een website tegen van het bedrijf Puur Nordic. Door wat ik toen las (dat was in maart dit jaar), begreep ik dat dit bedrijf zijn activiteiten ging uitbreiden naar Nederland. De eerste indruk was goed. Chaga en andere producten uit Scandinavië, Finland om precies te zijn. Waar de lucht een stuk zuiverder is dan hier (wij leven in Nederland eigenlijk elke dag in hele vuile lucht, zeker in de Randstad). Aangezien chaga een zwam is, zal ze veel luchtverontreiniging opnemen als ze niet in een puur klimaat groeit en dat is natuurlijk niet wenselijk.

Ik heb gekozen voor de pure chaga in geconcentreerde vorm én een flesje dennentinctuur (op de website noemen ze het naaldbomenextract). Zoals je kunt zien in de afbeeldingen, kwamen beide producten in een stevige doos met mileuvriendelijke chips* ter protectie. Omdat ik had beloofd er iets over te gaan schrijven, gaven ze mij een kortingscode. Maar ik beloof je dat mijn verslag gewoon mijn eerlijke mening bevat.
Lees verder na de afbeeldingen.

Instant Chaga

Puur Nordic belooft dat deze vorm van chaga super geconcentreerd is. Het is niet zomaar vermalen chaga, maar een extract. Dit is hoe ze het zelf omschrijven: “Om 1 kilo Chaga Paddenstoel Extract te maken is er circa 8 kilo rauwe Chaga nodig. Er wordt niets aan toe gevoegd.”

Het voordeel is dat je deze chaga níet hoeft te koken. Normaal chaga poeder zul je vrij lang moeten koken om alle nuttige stoffen eruit te krijgen en dat is nu niet nodig. Je hoeft maar 1/3 van een theelepeltje te gebruiken per keer. Je kunt het in smoothies, yoghurt, shakes, en pap doen. Maximaal twee keer per dag. Mijn eigen observatie is dat je het ook in een warme drank kunt doen en uit ervaring weet ik dat chaga niet in kwaliteit achteruit gaat als je het heet maakt of kookt.

Ik heb de eerste keer mijn derde van een theelepeltje chaga gemengd met heet water, zodat het leek op de chaga drank die ik eerder van chaga poeder maakte. Maar ik vond het erg waterig en flauw smaken. Een beetje tussen slappe koffie en thee in.En aangezien ik niet zo van de smoothies en pap ben, besloot ik om het gewoon elke dag in mijn koffie te doen. En dat beviel mij prima. Het lost even niet zo lekker op, maar goed roeren verhelpt dat.

Met mijn potje chaga extract deed ik een maand. Het zit in een donkerbruin glazen apothekers potje. De inhoud is 28 gram. Dat lijkt niet veel, maar dit extract weegt bijna niets. Doosje en etiket zijn lekker leesbaar, in het Engels.

Naaldbomen Extract

Ook uit Finland, een mooie donkere fles van 50 ml met een pipet. Als je goed kijkt, zie je dat het violet glas is. En dat is de allerbeste kwaliteit glas voor dit product, het beschermt onder andere tegen alle vormen van UV-straling.

Ik ruik aan het flesje en een heerlijke dennengeur komt me tegemoet. Onverdund onder de tong is het niet vies, vind ik. Hooguit een beetje stroef, net als de tannines uit zwarte thee of stevige rode wijn. Dit extract is in feite een tinctuur, met een percentage alcohol van 20%. Dat is best laag voor een tinctuur want die zijn meestal 40% of ietsje lager.

De aanbevolen dosering is twee maal daags 1 pipetje vol (2 ml). Ook dit kun je, net zoals de chaga, in tal van drankjes doen.

Wat een hele lekkere combi is: deze tinctuur puur nemen, samen met een stukje donkere chocolade. Jummie!

Verpakking

Tip voor de verpakkingen: potje en fles kun je prima hergebruiken, als je de etiketjes eraf krijgt. En een tip aan Puur Nordic; Voor mij hoeft er niet per sé ook een doosje omheen. Het is mileuvriendelijker om dat niet te doen. Het staat echter wél heel chique en het voordeel is, dat er meer informatie op kan.

Mijn mening

Deze twee producten voelen energetisch heel zuiver aan. Ze hebben beiden een hoge trilling. Bij het naaldboom extract voel ik dat zelf het beste. Na een maand van gebruik voelde mijn lichaam nog niet anders aan. Omdat ik het ‘s morgens in mijn koffie deed, voelde ik mij daarna wel energieker en ik kreeg niet de bekende koffiedip.

Ik heb het maar een maand gebruikt. Om echt resultaat te boeken zou ik het langer moeten gebruiken. Dat is met veel kruidenmiddelen ook zo.Op dit moment gebruik ik de producten even niet (o ja, ze zijn op hè?). Omdat ik van van mijn therapeut al een aantal andere middelen heb. Als dat proces klaar is, wil ik er zeker weer aan beginnen.

Over Puur Nordic

Ze zijn een importeur van superfoods uit Scandinavië. Ik krijg een goede indruk van het bedrijf, de missie is duidelijk. Ik lees over kwaliteit en puurheid. Met name als er dingen uit de natuur worden gehaald, zoals de chaga, is het belangrijk dat dit op een gebalanceerde manier gebeurt.

Bij andere producten staan gelukkig wel meer details over de herkomst. Want inmiddels biedt het bedrijf nog meer superfoods uit Scandinavië aan en het is zeker de moeite waard om die eens te bekijken. Handig is het ook, dat er op de website diverse tips en recepten worden gegeven. Het bedrijf heeft meerdere prijzen gewonnen en de meeste producten zijn vegan.

Raad ik Puur Nordic aan?

Ja, ik kan dit zeker aanraden aan iedereen. Omdat mijn gevoel over de producten goed is. En als Puur Nordic nog wat duidelijker de herkomst van de ingrediënten wil omschrijven dan is dat helemaal fijn.

Je kunt Puur Nordic ook volgen op Instagram en Facebook.

Liefs, Sjamama

*) Een tip voor de verpakkings-chips! Die zijn meestal van maïs gemaakt en je kunt er dus mee bouwen! Leuk voor een uurtje knutselen met de kids. Je maakt zo’n chipje even licht vochtig op een vochtig doekje of spons. En dan plakken ze op elkaar.

social position

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *