Gast Blog van Lientjes Beaty Corner : Chaga Tea Time

Tea Time : Het robuuste Chaga theetje van Puur Nordic

Tea Time: Het is weer eens tijd voor een blog over thee. Zoals jullie weten, ben ik een echte thee addict, mijn theeliefde heb ik al vaker met jullie gedeeld in voorgaande blogs, zo heb ik o.a. geschreven over detoxing met thee en Trending tea. Vandaag vertel ik jullie in deze short blog over Puur Nordic en hun Chaga thee.

 Wat is Puur Nordic?

Puur Nordic is een importeur van Scandinavische hoogste kwaliteit superfoods en gezondheidsproducten . Zo hebben zij een breed assortiment aan aan natuurlijke superfoods en hoog kwaliteit gezondheidsproducten. Een bekend Scandinavisch merk is Puhdistamo, beste en eerste superfoods merk van scandinavie,  het merk puhdistamo is ook tevens het merk van mijn theetje. Voordat ik deze thee uitgeprobeerd heb, had ik nog nooit gehoord van dit merk. Ik vind het altijd leuk om te zien welke nieuwe superfoods er op de markt komen, ben je net zoals mij een stille superfood watcher neem dan zeker een kijkje op de site van  Puur Nordic.

Chaga poeder

Chaga wat?! Ja dat was ook mijn eerste reactie. Ik twijfel nog steeds of ik het een echte thee vind maar goed. Even voor het gemak we gaan er vanuit dat het een theetje is. Dit theetje is gemaakt van de chaga paddenstoel. Deze paddenstoelen thee is zeer populair in Scandinavïe, Siberïe, Alaska & Noord-Canada. Deze paddenstoelen worden alleen gevonden op witte & gele berken in koude streken. Het chaga poeder zit boordevol antioxidanten.

Het bereiden van dit theetje is anders dan de traditionele theetjes die je gewend bent.  Deze thee dient voor het meest optimale resultaat 2 uur gekookt te worden, het is dus geen theetje to go. Op een halve liter water gebruik ik 2 eetlepels chaga poeder. Nadat de thee goed is doorgekookt kan je hem drinken, je kunt ervoor kiezen om de thee rechtstreeks in je kopje te doen – dat raad ik je niet aan want dan heb je wel erg veel paddenstoel post – je kunt er ook voor kiezen om je theetje even te filteren voor gebruik, immers de thee is namelijk redelijk grof verpakt.

De smaak van de chaga thee kan je een beetje vergelijken met dat van een hooitheetje. Daarnaast is het zelfs mogelijk om deze thee koud te drinken.

Lientjes Beauty Corner

Bestel Nu:

Extra 5% Korting Code: blog5

social position

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *